CIRCUIT

En aquesta edició només hi haurà un circuit d'uns 13km que recorrerà els indrets naturals únics i més secrets d'Arbeca. El track de la TR Santa Caterina serà aquest: 


La ruta transcorre per les antigues pedreres de la vila d'Arbeca. 
El punt de sortida serà des de l'Oficina de Turisme, direcció a l'antiga pedrera del Toll, i que també es va fer servir com a abeurador. 

Actualment encara se'n poden observar les piques. 

Després de realitzar la primera pujada, observareu la creu de Sant Roc, del segle XVIII, una de les poques que encara es conserven al terme. 

Al km 2,5 passem pel cap del drac, una antiga pedrera de la qual n'ha quedat mostra un bloc que te la forma de drac. Travessarem el fondo de la coma per seguir per un corriol a l'obaga on hi ha abundants marges de pedra seca i alguna cabana de volta. 

Ja al km 4,5 passarem per davant del mas del Perera, una imponent construcció amb arcades i un tancat pel bestiar, en una part on s'observa tota la finca. 

Després de travessar-la, passarem per la pedrera del Xarpes, una de les tantes que s'explotava al terme i d'on en sortia pedra de gran qualitat. 

Al km 6,8 passarem per la codolla d'en Queralt, des de fora sembla una cabana més, però és quan espiem per dins la porta que trobem un gran forat excavat a la roca on s'hi acumulava l'aigua de pluja per abeurar als animals. 

Després de resseguir la baixada, ens trobem amb els imponents molins fariners de l'Ambó, unes construccions que captaven l'aigua uns quilometres fondo amunt i aquesta feia moure els grans carreus que aixafaven el gra. Seguirem el nostre pas tot resseguint la sèquia.

Travessem el fondo de la Coma i el farem uns centenars de metres per la part més solana fins trobar-nos les senyals que ens duran a Arbeca (no en farem cas, ja que la distància no és la mateixa) Al km 9,1 si ens apartem uns metres del camí, veurem una cabana amb un pou excavat sota terra. 

Al km 13 passem per l'ermita de Santa Caterina on podreu gaudir de la panoràmica de tota la vila. 

Els últims metres per dins del poble seran per la zona verda del Castell, on podreu veure una de les torres i una gran panoràmica de tota la plana de Lleida i dels Pirineus.

Acabarem la ruta amb uns 14km als peus i de nou a l'oficina de turisme. Cap comentari:

Publica un comentari